" Οι ήττες μας δεν αποδεικνύουν
Τίποτα παραπάνω από το ότι
319205339 712219783586309 2265634222543469205 n  Είμαστε λίγοι αυτοί που παλεύουν ενάντια στο Κακό
Και από τους θεατές περιμένουμε
Τουλάχιστον να ντρέπονται"
                                               Μπρεχτ

Η ιδιωτικοποίηση του φυσικού περιβάλλοντος. Η καταγγελία της ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗΣ Γεωτεχνικών και συνεργαζόμενων Κύριο

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης προσπαθεί με κάθε τρόπο να ξεπεράσει ακόμα και τον Πινοσέτ ή τον Μιλέι, για να μιλήσουμε με όρους του σήμερα. Μπορεί να μη το λέει ανοιχτά (άλλωστε και αυτά που λέει ανοιχτά αποδεικνύονται ψέματα ή μισές αλήθειες) αλλά με σειρά νομοθετημάτων έχει παραχωρήσει δημόσια περιουσία όπως κανένας άλλος δεν έκανε στο παρελθόν.

Εδώ και καιρό προσπαθεί (και σχεδόν το έχει καταφέρει) εκμεταλλευόμενος τις τελευταίες καταστροφές που έπληξαν τη χώρα και που ήταν παροιμιώδεις, κυρίως λόγω της ανικανότητας (ή επιτηδευμένης αδράνειας) της κυβέρνησης του. Ως συνεπής νεοφιλελεύθερος, διαχειριστής χώρας - προτεκτοράτου, βρήκε (ή προετοίμασε) την ευκαιρία στις μεγάλες πυρκαγιές και τις μεγάλες πλημμύρες για να προχωρήσει σε ρυθμίσεις διευκόλυνσης της ιδιωτικοποίησης των φυσικών πόρων της χώρας. Εν προκειμένω αναφερόμαστε στα δάση και τα επιφανειακά ύδατα. 

Με νομοσχέδιο του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας που έχει τίτλο “Ρυθμίσεις για την αντιμετώπιση των πολυεπίπεδων επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής στους τομείς διαχείρισης υδάτων, προστασίας και διαχείρισης δασών.....κλπ”, που συζητιέται αυτές τις ημέρες στη Βουλή, επιδιώκεται η ίδρυση ανώνυμης εταιρείας με όνομα ΟΔΥΘ ΑΕ, δηλαδή Οργανισμός Διαχείρισης Υδάτων Θεσσαλίας Α.Ε, ο οποίος θα αντικαταστήσει το Δημόσιο αναλαμβάνοντας τις αρμοδιότητες που μέχρι σήμερα ασκούσαν κρατικοί φορείς, Τοπική - Περιφερειακή διοίκηση και κυβέρνηση. Δηλαδή μία ΑΕ βάζει στο χέρι τη διαχείριση των επιφανειακών υδάτων, πράξη ανήθικη, παράνομη και κυρίως αντισυνταγματική αλλά ποιος ιθαγενής νοιάστηκε γι' αυτό; Η ένσταση αντισυνυταγματικότητας που κατέθεσαν ΣΥΡΙΖΑ και Νέα Αριστερά και στηρίχθηκε από το σύνολο της αντιπολίτευσης, απορρίφθηκε από τη Βουλή (τη Βουλή του Μητσοτάκη)

Η εμπορευματοποίηση των δασών προάγεται από το νομοσχέδιο που προβλέπει την εκχώρηση της διαχείρισης και της εκμετάλλευσης των δασών, της δημόσιας  δασικής περιουσίας, στους ξυλοβιομήχανους και ξυλέμπορους, με πρόσχημα την προστασία τους από τις δασικές πυρκαγιές. Έτσι πραγματοποιεί παλιά εκπεφρασμένη επιθυμια του ΣΕΒ και των  μεγάλων ξυλοβιομηχανιών και ξυλεμπορικών επιχειρήσεων.  Το νομοσχέδιο προβλέπει ότι δικαίωμα συμμετοχής στη διαδικασία ανάθεσης διαχείρισης θα έχουν τα λεγόμενα “νεοφανή“ Υβριδικά Συνεργατικά Σχήματα, στα οποία θα μπορούν να μετέχουν Δασικοί Συνεταιρισμοί Εργασίας (ΔΑ.Σ.Ε). Οι προϋποθέσεις συμμετοχής ουσιαστικά φωτογραφίζουν 5-10 εταιρίες σε όλη την Ελλάδα ενώ η πρόβλεψη συμμετοχής των ΔΑ.Σ.Ε στις επιχειρήσεις αυτές είναι προσχηματική και στην καλύτερη περίπτωση, μια προσπάθεια απορρόφησης και ενσωμάτωσης τους. 
Επιπρόσθετα, για να δώσει η κυβέρνηση του Μητσοτάκη, ακόμα περισσότερο δημόσιο χρήμα στους ιδιώτες,  οι ξυλοβιομήχανοι και οι ξυλέμποροι που θα αναλάβουν τη διαχείριση και εκμετάλλευση δασών, θα επιδοτούνται κάθε χρόνο με εγγυημένο  κρατικό χρήμα.

Trikefalo

 Μητσοτάκης - Μιλέι - Σκυλακάκης. Αδελφοί στην ιδεοληψία της καταστροφής και της δωρεάς της δημόσιας περιουσίας  σε ιδιώτες

 Η ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ Γεωτεχνικών και συνεργαζόμενων προχώρησε στην καταγγελία των όσων ανήθικων και αντισυνατγματικών προωθεί η κυβέρνηση του Κυρ. Μητσοτάκη με εκτελστικό βραχίονα τον ακραία νεοφιλελεύθερο Θ. Σκυλακάκη. Η ανακοίνωση - καταγγελία της ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗΣ Γεωτεχνικών και συνεργαζόμενων επισυνάπτεται σε PDF αρχείο, διαθέσιμο για μεταφόρτωση και κοινοποίηση

 

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 26 Απριλίου 2024 10:25

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Youtube Playlists

youtube logo new

Χρήσιμα

farmakia

HOSPITAL

youtube logo new

© 2022 Atticavoice All Rights Reserved.