" Οι ήττες μας δεν αποδεικνύουν
Τίποτα παραπάνω από το ότι
319205339 712219783586309 2265634222543469205 n  Είμαστε λίγοι αυτοί που παλεύουν ενάντια στο Κακό
Και από τους θεατές περιμένουμε
Τουλάχιστον να ντρέπονται"
                                               Μπρεχτ

Με αφορμή το θάνατο του Βαγγέλη Παπαθανασίου, θυμόμαστε ένα από τα πιο σημαντικά έργα του μεγάλου Έλληνα συνθέτη από την περίοδο που ως μέλος των περίφημων Aphrodite’s Child κατακτούσε ολόκληρο τον κόσμο. Μιλάμε φυσικά για τον θρυλικό δίσκο «666» που κυκλοφόρησε το 1972, έναν από τους πιο σημαντικούς δίσκους της παγκόσμιας progressive rock σκηνής.

Η μουσική σύνθεση του δίσκου είναι του Βαγγέλη Παπαθανασίου. Ο ίδιος φυσικά παίζει στα πλήκτρα, ο Λουκάς Σιδεράς στα κρουστά, ο Αργύρης Κουλούρης στην κιθάρα και ο Ντέμης Ρούσσος στα φωνητικά.

Η κεντρική ιδέα του δίσκου ήταν η μεταφορά του κύριου θέματος της Αποκάλυψης, δηλαδή της συνεχούς προσπάθειας του Κακού να επιβληθεί στον άνθρωπο. Την μεταφορά και τη διασκευή στα Αγγλικά ανέλαβε ο σκηνοθέτης Κώστας Φέρρης.Στο δίσκο συμμετείχε και η Ειρήνη Παπά στο "Infinity", το πιο σκανδαλώδες κομμάτι του δίσκου, ένα κομμάτι που σταδιακά κορυφώνεται σε έναν οργασμικό παροξυσμό.

Ο δίσκος «666» έχει πλέον πουλήσει περισσότερα από 20 εκατομμύρια δίσκους και αποτελεί ένα σημείο αναφοράς για το είδος του.

Από το δίσκο αυτό επιλέξαμε να ακούσουμε το επικό “The four horsemen”, τους τέσσερεις καβαλάρηδες της Αποκάλυψης που προμηνύουν την καταστροφή και εμφανίζονται ως προάγγελοι της Τελικής Κρίσης

 

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Youtube Playlists

youtube logo new

Χρήσιμα

farmakia

HOSPITAL

youtube logo new

© 2022 Atticavoice All Rights Reserved.