" Οι ήττες μας δεν αποδεικνύουν
Τίποτα παραπάνω από το ότι
319205339 712219783586309 2265634222543469205 n  Είμαστε λίγοι αυτοί που παλεύουν ενάντια στο Κακό
Και από τους θεατές περιμένουμε
Τουλάχιστον να ντρέπονται"
                                               Μπρεχτ

Η ταινία «Toxic Magnus» του Νάσου Γκατζούλη απέσπασε το βραβείο ντοκιμαντέρ στο 45ο Φεστιβάλ Δράμας, χωρίς να είναι ακριβώς ντοκιμαντέρ. Η ταινία περιγράφει με έναν ιδιαίτερο τρόπο την άρρωστη σχέση του πρωταγωνιστή με τον πατέρα του. Μια σχέση που δεν είναι αυτή που φαίνεται προς τα έξω και που το ίδιο το θύμα της αδυνατεί να την ερμηνεύσει και την απωθεί. Μια σχέση που σημάδεψε τη ζωή του πρωταγωνιστή ωθώντας τον στην αυτοκαταστροφή και στην απόπειρα αυτοκτονίας. H ταινία δεν είναι ακριβώς ντοκιμαντέρ, μιας και όπως προαναφέραμε, όλα τα παραπάνω περιγράφονται με έναν ιδιαίτερο και πολλές φορές ξεκαρδιστικό τρόπο, κόντρα στη δραματικότητα των λεγομένων

 

O σκηνοθέτης : Ο Νάσος Γκατζούλης σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες και Δημόσια Διοίκηση στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών (MFA) στη σκηνοθεσία από το American Film Institute. Δουλεύει στο Λος Άντζελες ως σκηνοθέτης και μοντέρ σε διαφημιστικά και βίντεο κλιπ. Οι μικρού μήκους ταινίες του έχουν συμμετάσχει σε πολλά φεστιβάλ ανά τον κόσμο

Η φιλμογραφία του περιλαμβάνει τις εξής ταινίες : 2006 Μέρες (μμ), 2009 Human (μμ), 2013 Swordfights (μμ), 2016 Tim of the Jungle (μμ), 2019 Keygrip (μμ), 2022 Toxic Magnus (μμ)

 

Σε συνέντευξη που έδωσε στο https://flix.gr/articles/drama-ffest-2022-toxic-magnus.html   και στην ερώτηση ποια ήταν η ανάγκη να κάνει αυτή την ταινία, ο Νάσος Γκατσούλης είπε:

“Εγώ και ο διευθυντής φωτογραφίας, ο Γιέσπερ, αποφασίσαμε να γυρίσουμε κάποιο βίντεο/φιλμ ως μέρος ταξιδιού μου στην Κοπεγχάγη χωρίς να γνωρίζουμε αν θα είναι μικρού μήκους, βίντεο κλιπ ή κάτι experimental εικαστικό. Στην αναζήτησή του τι θα είναι αυτό που θέλουμε να γυρίσουμε, αναφέρθηκε ένα άρθρο σύμφωνα με το οποίο ένας πολύ σημαντικός λόγος για τον μεγαλύτερο αριθμό αυτοκτονιών ανδρών έναντι γυναικών σε έρευνα που έγινε σε Σκανδιναβικές χώρες, είναι η πίεση που ασκεί με πάρα πολλούς τρόπους στους άντρες η κουλτούρα του toxic masculinity. Στη συνέχεια της αναζήτησης μας για το τι θελουμε να φτιάξουμε, ο Γιέσπερ κάποια στιγμή μου ανέφερε τον φίλο του Μάγκνους και την ιστορία της ζωής του. Τοτε συνειδητοποίησα ότι πρώτον είχαμε ένα ζωντανό παράδειγμα/απόδειξη της παραπάνω θεωρίας, δεύτερον μια πολύ ενδιαφέρουσα και απρόβλεπτη ιστορία και τρίτον ένιωσα μια προσωπική σύνδεση και ταύτιση με την πορεία αυτού του ατόμου. Κι έτσι αποφάσισα ότι αυτό που θα κάνουμε θα είναι μεν εικαστικό αλλά ντοκιμαντέρ”

 

 

Σκηνοθεσία: Νάσος Γκατζούλης

Σενάριο: Νάσος Γκατζούλης, Magnus Gudmansen

Διεύθυνση φωτογραφίας: Jesper Duelund Hansen

Μοντάζ: Νάσος Γκατζούλης

Ήχος: Νάσος Γκατζούλης

Μουσική: Bjorn Svin, Beatworms

Ηθοποιοί: Magnus Gudmansen

Παραγωγοί: Νάσος Γκατζούλης

Φορμάτ: DCP

Χρώμα: Έγχρωμο

Χώρα Παραγωγής: Ελλάδα

Διάρκεια:10΄

Επικοινωνία: Νάσος Γκατζούλης (Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.)

Βραβεία/Διακρίσεις: Βραβείο Ντοκιμαντέρ Εθνικό Διαγωνιστικό

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 14 Σεπτεμβρίου 2023 11:31

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Youtube Playlists

youtube logo new

Χρήσιμα

farmakia

HOSPITAL

youtube logo new

© 2022 Atticavoice All Rights Reserved.