" Οι ήττες μας δεν αποδεικνύουν
Τίποτα παραπάνω από το ότι
319205339 712219783586309 2265634222543469205 n  Είμαστε λίγοι αυτοί που παλεύουν ενάντια στο Κακό
Και από τους θεατές περιμένουμε
Τουλάχιστον να ντρέπονται"
                                               Μπρεχτ

Ο Μητροπολίτης Νικόλαος, ο Alan Turing και ο Νίκος Καζαντζάκης Κύριο

«Το μεγαλύτερο λάθος μας θα ήταν να δεχθούμε ότι η ομοφυλοφιλική πράξη, εκτός από ψυχική διαταραχή, δεν είναι και αμαρτία. Τα πρόσωπα αυτά, εκτός από την ελπίδα της ψυχιατρικής θεραπείας, θα είχαν χάσει οριστικά και την σωτήρια διάθεση μετάνοιας και την αναζήτηση παρηγορίας του θείου ελέους για τις δικές τους εκτροπές. Η ομοφυλοφυλία είναι μια ασθένεια που τη γέννησε η διάχυτη κοινωνική αμαρτία και μπορεί ασφαλώς να τη θεραπεύσει η Εκκλησία. Μαζί με όλες τις μεγάλες δικές μας αμαρτίες, μπορεί να αγκαλιάσει θεραπευτικά και αυτήν»

Μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής Νικόλαος

 

«Δεν έχω βλάψει ποτέ κανέναν με τις πράξεις μου!». Αυτή τη φράση ψέλλισε ο Alan Turing, στο δικαστήριο το 1952 δικαζόμενος για την ομοφυλοφιλία του. «Δεν έχω βλάψει ποτέ κανέναν» ... Πώς αμαρτάνει κάποιος που δεν έχει βλάψει κανέναν, κύριε Μητροπολίτη; Μόνο κάποιοι χριστιανοί σαν εσάς φαίνεται πως το γνωρίζετε αυτό

Ο Alan Turing (1912-1954) ήταν διαπρεπής μαθηματικός και πρωτοπόρος της επιστήμης των υπολογιστών. Ο Turing ήταν αυτός που αποκρυπτογράφησε τους κώδικες επικοινωνίας των Ναζί και εκτιμάται πως συντόμευσε τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο κατά 2 χρόνια και έσωσε κατ’ αυτό τον τρόπο εκατομμύρια ψυχές.

 

«η τυχόν ψήφιση του νομοσχεδίου υπονομεύει το Έθνος και υπό την έννοια αυτή λειτουργεί αντεθνικά»!

Μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής Νικόλαος

 

Η εργασία του Turing καθόρισε την εξέλιξη αυτού που τώρα λέμε «υπολογιστή» και «αλγόριθμο» και έθεσε τα θεωρητικά θεμέλια της Τεχνητής Νοημοσύνης. Η ζωή του έγινε βιβλία, ταινίες και θεατρικά έργα. Το 2019 ανακηρύχθηκε σε δημόσια ψηφοφορία του BBC ως η «πιο εμβληματική προσωπικότητα του 20ού αιώνα» ενώ η προσωπογραφία του κοσμεί στο εξής το χαρτονόμισμα των 50 βρετανικών λιρών. Από το 1966 δε, έχει θεσπιστεί προς τιμή του το βραβείο Turing, το «Νόμπελ» Πληροφορικής θα μπορούσαμε να πούμε

Δυστυχώς όμως για τον ίδιο, είχε ένα «ελάττωμα». Ήταν ομοφυλόφιλος. Έτσι, μετά τη γνωστοποίηση πως διατηρούσε σχέση με έναν άνδρα το 1952, δικάστηκε και καταδικάστηκε σε δωδεκάμηνη «θεραπεία» για τις ομοφυλοφιλικές του τάσεις. Προκειμένου να αποφύγει τη φυλάκιση, ο Turing συμφώνησε να υποβληθεί σε χημικό ευνουχισμό και υποχρεωτική θεραπεία με ορμόνες. Η χημική θεραπεία αναστάτωσε τις ορμόνες του μαθηματικού, ο οποίος τελικά αυτοκτόνησε το 1954 σε ηλικία 41 χρονών

 

«Από τότε που η ψυχιατρική διέγραψε την ομοφυλοφιλία από την λίστα των ψυχικών διαταραχών, παραιτήθηκε από τη σχετική έρευνα και έμειναν τα δύστυχα αυτά άτομα αβοήθητα με μοναδική συντροφιά την ελπίδα σε μια βολική νομοθεσία και τη διεκδίκηση δικαιωμάτων με παρελάσεις αυτοξευτελισμού και ντροπής»

Μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής Νικόλαος

 

Μισό αιώνα μετά τον θάνατό του, η ανθρωπότητα αναγνώρισε το έργο του Turing και η συγκλονιστική του ιστορία συγκίνησε.

 

«Ο Χριστός ο δικός μας είναι φτωχός, κατατρεγμένος, χτυπάει πόρτες και κανένας δεν του ανοίγει. Ο Χριστός ο δικός σας είναι πλούσιος κοτζαμπάσης, τα έχει φτιαγμένα με τον Αγά, μανταλώνει την πόρτα του και τρώει. Ο Χριστός ο δικός σας διαλαλεί: Δίκαιος είναι ο κόσμος τούτος, τίμιος, σπλαχνικός μου αρέσει, αφορεσμένος όποιος σηκώσει χέρι να τον κουνήσει. Ο Χριστός ο δικός μας ξυπόλητος, κοιτάζει τα κορμιά που πεινούν, τις ψυχές που πλαντούν, φωνάζει: Άδικος είναι, άτιμος, άσπλαχνος, ο κόσμος τούτος. Πρέπει να γκρεμιστεί».

Νίκου Καζαντζάκη “Ο Χριστός ξανασταυρώνεται”

 

Ο Νίκος Καζαντζάκης ετάφη στην Τάπια Μαρτινέγκο, πάνω στα βενετσιάνικα τείχη τού Ηρακλείου, διότι η ταφή του σε νεκροταφείο απαγορεύτηκε από την Ορθόδοξη Εκκλησία της Ελλάδος. Τη σορό συνόδευσαν ο τότε υπουργός Παιδείας Αχιλλέας Κ. Γεροκωστόπουλος και ο ιερέας Σταύρος Καρπαθιωτάκης, ο οποίος αργότερα τιμωρήθηκε.

 

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Youtube Playlists

youtube logo new

Χρήσιμα

farmakia

HOSPITAL

youtube logo new

© 2022 Atticavoice All Rights Reserved.