Εν μέσω της πανδημίας του νέου φασισμού που μας έφερε η COVID-19, κάτοικοι της Ανατολικής Αττικής —από τα Γλυκά Νερά, την Παλλήνη, το Πικέρμι και την Ραφήνα— πήραμε μια πρωτοβουλία κοινωνικής αλληλοβοήθειας και αλληλεγγύης προς ευάλωτες ομάδες της περιοχής. Στο πλαίσιο αυτό επιλέξαμε να συγκεντρώσουμε είδη πρώτης ανάγκης για κάποιους άγνωστους γείτονές μας, που τους συναντάμε κάθε μέρα έξω από τα σούπερ μάρκετ, αλλά συνήθως τους προσπερνάμε, ενίοτε ενοχικά. Τους Ρομά της Κιάφας, που ζουν σ’ ένα λόφο μεταξύ Σπάτων και Πικερμίου, κάτω από άθλιες συνθήκες. Αξιοποιώντας ένα γενικό κάλεσμα έμπρακτης αλληλεγγύης της αναρχικής συλλογικότητας Ρουβίκωνας, ήρθαμε σε επικοινωνία με την συλλογικότητα και ενώσαμε τις δυνάμεις μας ώστε να συγκεντρωθεί μια επαρκής ποσότητα σε είδη. Πράγμα που τελικά επιτεύχθηκε με την ουσιαστική ανταπόκριση της συλλογικότητας.

Έτσι την Παρασκευή 17 Απριλίου παραδώσαμε, από κοινού, τρόφιμα και είδη προσωπικής υγιεινής και καθαριότητας στις 45 οικογένειες της κοινότητας των Ρομά. Να σημειωθεί ότι οι γείτονές μας ζουν εκτοπισμένοι σε ακατάλληλες και επικίνδυνες συνθήκες, χωρίς ηλεκτρισμό και αποχέτευση με τα λύματα να ρέουν στο χωματόδρομο ανάμεσα στα χαμόσπιτα της φαβέλας.

Οι γείτονές μας, μας υποδέχτηκαν με χαρά και αγάπη και μοιράστηκαν μεταξύ τους τα είδη που τους προσφέραμε. Εμείς δεν θα ξεχάσουμε ότι παραμένουν άλυτα τα πάγια αιτήματά τους για αξιοπρεπή ζωή.

Κάτοικοι της Ανατολικής Αττικής

 

 

Loading...