Εκτύπωση
Κατηγορία: Φύση & Υγεία

Είμαστε μία ευλογημένη χώρα γιατί εδώ φυτρώνει από τα αρχαία χρόνια το δέντρο της ελιάς. Πρόσφατες επιστημονικές έρευνες κατατάσσουν το ελληνικό λάδι ίσως στην πρώτη θέση από τα υπόλοιπα μεσογειακά ελαιόλαδα! Η αιτία είναι το μοναδικό κλίμα και η βιοποικιλότητα της ελλαδικής χερσονήσου που δίνει στο χώμα μοναδικά θρεπτικά συστατικά, προ πολλού ξεχασμένα στο βιομηχανικό ευρωπαϊκό βορρά.

Ο καρπός της ελιάς και το λάδι της ελιάς έχουν αποδειχτεί επιστημονικά από τις καλύτερες τροφές της ανθρωπότητας μες στο χρόνο. Αυτά είναι τα καλά νέα.

Τα κακά νέα είναι ότι η επεξεργασία του καρπού και του ελαίου στα ελαιοτριβεία καταστρέφει συνήθως τα περισσότερα ωφέλιμα συστατικά, τις διάσημες φαινόλες – ιδανικές για το κυκλοφορικό σύστημα, αλλά και για όλο τον οργανισμό γενικά.

Επιμείνετε λοιπόν, να βρείτε άθερμο ελαιόλαδο, δηλ. ψυχρής έκθλιψης (κάτω από 28 βαθμούς Κελσίου).

Αν επιπλέον είναι και βιολογικής παραγωγής και αγουρέλαιο, …ευτυχείτε! Έχετε ένα φυσικό σούπερ-φάρμακο στην κουζίνα σας!!!

Όσο για τις ελιές, αποφεύγετε τις πολύ αλατισμένες και ξιδάτες, έχουν χάσει τις περισσότερες ουσίες τους – και εισπράττετε παραπανίσιο αλάτι και ξίδι απ’ όσο χρειάζεστε.

Μπορείτε να αγοράσετε ωμές από τη λαϊκή και να τις φτιάξετε μόνοι σας με συνταγές απλές.

 ΝΑΙ