(Από την τοπική εφημερίδα Σπάτων-Αρτέμιδας «ΑΙΕΝ ΚΩΦΕΥΕΙΝ»)

 

Ένα νέο ελπιδοφόρο ρεύμα ενοικιάσεων κατοικιών στα πλαίσια της γνωστής ΈαρΜπίενΜπί, αλλά και άλλων μορφών χρονομίσθωσης, παρατηρείται τα τελευταία χρόνια στις γραφικές, πευκόφυτες συνοικίες του Πράσινου Λόφου, Γιούργια, Βορινέζας, Αγ.Σεραφείμ, κ.α. περιοχών. Το πολλά υποσχόμενο κύμα νέων ενοικιαστών, τουριστών, κλπ. έχει κάποια πρωτοφανή, ιδιαίτερα, θα λέγαμε, χαρακτηριστικά τα οποία το καθιστούν προνομιούχο σε σχέση με τους τέως κατοίκους των περιοχών αυτών. Είναι ευρέως γνωστό ότι επί σειρά ετών οι κάτοικοι διαμαρτύρονταν για τις συνεχείς παραβιάσεις των διαδρόμων εναέριας κυκλοφορίας και τα φαινόμενα έντονης ηχορρύπανσης από πλευράς αεροδρομίου Ελ. Βενιζέλου. Ήταν γεγονός ότι έπρεπε να μπεί ένα τέλος σε αυτήν την έκρρυθμη κατάσταση.

Ε λοιπόν, μπήκε! Οι παλαιοί κάτοικοι οικειοθελώς αποχώρησαν σταδιακά δίνοντας τη θέση τους στους προαναφερόμενους νεοαφιχθέντες, το κοινό χαρακτηριστικό των οποίων είναι ότι σχεδόν όλοι στερούνται ακοής (κοινώς κωφοί), συνεπώς δεν ενοχλούνται από τον θόρυβο των αεροπλάνων! Κατ’ αυτόν τον τρόπο οι παλαιοί κάτοικοι αφ’ ενός απηλλάγησαν οριστικά από την ηχορρύπανση μεταναστεύοντας, αφ’ ετέρου απέκτησαν ένα αξιοποιήσιμο περιουσιακό στοιχείο το οποίο κατέληξε να τους αποδίδει αξιόλογο εισόδημα.


*Βεβαίως, πρέπει να αναφερθεί εδώ, ότι ο δήμος μας απώλεσε ένα σημαντικό μέχρι τούδε έσοδο, αυτό των αντισταθμιστικών χορηγήσεων από πλευράς αεροδρομίου, ελλείψει περαιτέρω διαμαρτυριών των τέως κατοίκων. Θα πρέπει λοιπόν να αναζητηθούν άλλες χρηματικές πηγές για τη διοργάνωση των καθιερωμένων πλέον στην περιοχή εορτών σαρδέλας, μαρίδας, χελιδονόψαρων, Καρνάβαλου, λαϊκών συναυλιών με εκλεκτές καλλιτέχνιδες/ες του πενταγράμμου, κλπ.

DANAOS AIRLINES 2