Εκτύπωση
Κατηγορία: Φύση & Υγεία

NO CHEM DRINKS

Τα αναψυκτικά δεν είναι προϊόντα που πρέπει οπωσδήποτε να βρίσκονται στο ψυγείο μας το καλοκαίρι. Μπορούμε και χωρίς αυτά. Η περιεχόμενη τεράστια ποσότητα ζάχαρης, το βενζοϊκό νάτριο και το ανθρακικό που βρίσκονται σ’ αυτά τα κάνουν πλήρως ακατάλληλο ποτό για τον άνθρωπο – και τα άλλα ζώα φυσικά.

Ο παιδικός διαβήτης θερίζει στις ΗΠΑ, αλλά και στις υπόλοιπες δυτικότροπες υπο-ανάπτυξη χώρες. Και συνεχίζει επίσης να θερίζει και μετά την ενηλικίωση.

Το όξινο περιβάλλον που τα αναψυκτικά δημιουργούν στο σώμα λόγω της ζάχαρης προκαλεί σε όλο και νεαρότερες ηλικίες οστεοπενία και οστεοπόρωση, ακόμα και στους άντρες πλέον, που ξεδιψούν από μικροί με αναψυκτικά.

Κάπως καλύτεροι είναι οι χυμοί του εμπορίου, αλλά επίσης εντελώς άχρηστοι για το σώμα, αφού, αντίθετα με την παραπλανητική διαφήμιση, δεν περιέχουν ίχνος βιταμινών ή φυσικού χυμού, παρά το άρωμά τους, που εύκολα παρασκευάζεται στο χημικό εργαστήριο.

(Οι βιταμίνες είναι ιδιαίτερα ευπαθή στοιχεία και καταστρέφονται πολύ εύκολα και γρήγορα με οποιαδήποτε επεξεργασία. )

Για να δροσιστείτε, λοιπόν, το καλοκαίρι πιείτε χυμό στυμμένο την ίδια ώρα (όχι μετά από ώρες αποθήκευσης στο ψυγείο) ή πιείτε δροσερό νερό – ούτως ή άλλως οι περισσότεροι πίνουμε λιγότερο νερό απ’ όσο χρειαζόμαστε.