Δελτίο Τύπου 15/9/21

 

ΡΕΜΑΤΑ ΚΑΙ ΒΙΟΠΟΙΚΙΛΟΤΗΤΑ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ

Εκδήλωση αφιερωμένη στη μνήμη του συναγωνιστή Σταύρου Γανωτή

Μετά τις  πυρκαγιές του φετινού καλοκαιριού που κατέκαψαν πάνω από 1.300.000 στρέμματα δάσους, η προστασία δασών, ρεμάτων και όλων των οικοσυστημάτων που ακόμη επιβιώνουν  αποκτά βαρύνουσα σημασία, ιδιαίτερα σε μία περιφέρεια περιβαλλοντικά επιβαρυμένη όπως η Αττική. Η προστασία του Μεγάλου Ρέματος Ραφήνας, ενός από τα μεγαλύτερα φυσικά  ποτάμια της Αττικής είναι σήμερα πιο επίκαιρη από ποτέ!  

Σας καλούμε το Σάββατο 18/9 σε εκδήλωση με θέμα «Ρέματα και Βιοποικιλότητα μετά τις πυρκαγιές»,  αφιερωμένη στη μνήμη του συναγωνιστή Σταύρου Γανωτή  που έφυγε από κοντά μας στις 2 Αυγούστου. Την εκδήλωση διοργανώνουν η Κίνηση για την Προστασία & Ανάδειξη του Μεγάλου Ρέματος Ραφήνας σε συνεργασία με την ΑΝΙΜΑ-σύλλογος Προστασίας & Περίθαλψης Άγριας Ζωής , οι δύο σύλλογοι στους οποίους ο Σταύρος υπήρξε ενεργό μέλος μέχρι το τέλος της ζωής του.

 

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιλαμβάνει πεζοπορία/περιήγηση και ανοιχτή συζήτηση, ενώ θα κλείσει με μουσική εκδήλωση. Αναλυτικά το πρόγραμμα της ημέρας:

4μμ: Περιήγηση σε σημεία περιβαλλοντικού ενδιαφέροντος της Ραφήνας

Μαρίκες-Ασκηταριό-Οχυρό-Μεγάλο Ρέμα

Σημείο συνάντησης: πλατεία Νηρέα (Δωρίδος & Ναυτίλου)

6μμ: Ανοιχτή Συζήτηση με θέμα «Ρέματα και Βιοποικιλότητα μετά τις πυρκαγιές»

Θεατράκι  Πάρκου Καραμανλή

Ομιλητές:

-Μαρία Γανωτή,

  ΑΝΙΜΑ-Σύλλογος Προστασίας & Περίθαλψης Άγριας Ζωής

-Σταμάτης Ζόγκαρης, 

  Γεωγράφος-Βιολόγος

-Εμμανουέλα Τερζοπούλου,

  Κίνηση για την Προστασία & Ανάδειξη του Μεγάλου Ρέματος Ραφήνας

8μμ: Μουσική εκδήλωση

Τιμούμε το συναγωνιστή  Σταύρο Γανωτή, συνεχίζοντας τον αγώνα για τη διάσωση του Μεγάλου Ρέματος Ραφήνας από τα σχέδια που απειλούν να το μετατρέψουν από φυσικό οικοσύστημα σε αγωγό ομβρίων υδάτων. Μετά τις πυρκαγιές του φετινού καλοκαιριού, η υπεράσπιση του φυσικού περιβάλλοντος της Αττικής είναι πιο επιτακτική από ποτέ.

afisa 2