mar01

Κείμενο διαμαρτυρίας από τους εκπαιδευτικούς του Γυμνασίου Μαραθώνα εστάλη στον Δήμο και τους αρμόδιους φορείς για τις απίστευτες εικόνες εγκατάλειψης που αντίκρισαν επιστρέφοντας στο σχολείο.

Ακολουθεί το κείμενο διαμαρτυρίας και το φωτογραφικό υλικό:  

 

ΚΕΙΜΕΝΟ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ

Οι εκπαιδευτικοί του Γυμνασίου Μαραθώνα προσερχόμενοι σήμερα 1/9/2020 στο σχολείο μας, επί της οδού Σπηλαίου Πανός 24, βρεθήκαμε αντιμέτωποι με μια απαράδεκτη αλλά καθόλου πρωτόγνωρη για εμάς κατάσταση.

Συγκεκριμένα:

1) τα γραφεία μας είχαν να καθαριστούν από το προηγούμενο σχολικό έτος και, όπως ενημερωθήκαμε, αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει τοποθετημένο προσωπικό καθαριότητας ( παντού συναντάμε αράχνες, ψόφια έντομα, σκουπίδια και σκόνη).

2) Ο προαύλιος χώρος είναι γεμάτος σκουπίδια, ξερά φύλλα, χόρτα που έχουν φυτρώσει παντού, με αποτέλεσμα να ερχόμαστε συχνά αντιμέτωποι, τόσο εμείς, όσο και οι μαθητές μας με φίδια! Επίσης, σπασμένες αθλητικές εγκαταστάσεις, κατεστραμμένες και πεσμένες στο έδαφος μπασκέτες, κάδοι σκουπιδιών που ξεχειλίζουν, σχεδόν όλες οι βρύσες σπασμένες και εκτός λειτουργίας.

prosfigopoula2016

 

Σήμερα, στο δημαρχείο Παλλήνης-Γέρακα, έγινε συζήτηση - ενημέρωση σχετικά με τη δομή φιλοξενίας που πρόκειται να κατασκευαστεί στο Γέρακα για 40 ασυνόδευτα προσφυγόπουλα ηλικίας 6 έως 12 ετών.

Η συνεδρίαση κύλησε ομαλά και ήταν παρόντες ή και συμμετείχαν, εκτός από τους δημοτικούς συμβούλους, απλοί πολίτες, πρώην βουλευτίς (Ελένη Γερασιμίδου), Περιφερειακοί Σύμβουλοι, εκπρόσωποι της ΕΛΜΕ και του συλλόγου ΠΕ "Αλέξανδρος Δελμούζος", μέλη του Στεκιού της Παλλήνης και άλλοι.
 
Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Δ.Σ. έλαβαν τον λόγο και διάφοροι μεμονωμένοι παραληρούντες δημουικοί σύμβουλοι, οι οποίοι κατήγγειλαν "ανάμιξη του Τζωρτζ Σόρος, της Ευαγγελικής Εκκλησίας καθώς και γνωστών και αγνώστων "μυστικών οργανώσεων" που -κατά το προσφιλές τους και σταθερό σενάριο- μεθοδεύουν τον εξισλαμισμό της Ελλάδας.
 
Βέβαια δεν εξήγησαν το πως παιδιά από 6 έως 12 χρονών θα το πετύχαιναν αυτό, όμως είχαν έτοιμη μία εξήγηση που διασκέδασε την ένταση και χαλάρωσε τον συγκεντρωμένο κόσμο.

ote1

 

ΥΠΟΘΕΤΙΚΟΣ ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΣΠΑΤΩΝ-ΑΡΤΕΜΙΔΑΣ (Δευτέρα, 27 Γενάρη 2020, περί τις 3 μεσημέρι που σχολάνε τα συνεργεία του δήμου)

- Έλα Μήτσο, τι έγινε; Το φτιάξατε τον αγωγό ή τρέχει ακόμα νερό;
- Ναι, το φτιάξαμε, μας παίδεψε λίγο στο σκάψιμο το κράσπεδο, αλλά εντάξει, δεν τρέχει πια.
- Γιατί μας πήραν κάτι τηλέφωνα από την περιοχή ότι και καλά δεν έχουν τηλέφωνο. Τι διάολο, φτιάχνουμε το νερό, χαλάει το τηλέφωνο…
- Χμμμ (αμήχανα ο Μήτσος), α, λες να ήταν καλώδια τηλεφώνου τελικά αυτά που τράβηξε η μπουλντόζα;
- Τι μου λες ρε συ; Ξηλώσατε τα καλώδια τηλεφώνου;;;
- Καλά ντε, πώς κάνεις έτσι; Θα τα φτιάξει ο ΟΤΕ…
- Ρε συ, θα βρούμε κανα μπελά, τι κάνατε εκεί χάμω γαμ….
- Κουλάρισε φίλε, δεν τρέχει μία. Θα έρθει ο ΟΤΕ, θα τα επισκευάσει και θα στείλει το λογαριασμό στο δήμο.
- Πολύ απλά τα βλέπεις… Δεν ξέρω.
- Άκου με ρε συ. Πρώτη φορά είναι; Ε, θα μείνουν κάτι γέροι χωρίς τηλέφωνο, και τι έγινε; Όλοι έχουν τα κινητά τους. Δε μας γ… κι αυτοί με τη γκρίνια τους.

Ο παραπάνω διάλογος ίσως να έγινε κάπως έτσι ίσως και όχι. Αυτό που έχει σημασία είναι το γεγονός. Αυτή τη στιγμή που γράφω το κείμενο, διάγω την 11η μέρα μου, χωρίς σταθερό τηλέφωνο και ίντερνετ, διότι την προαναφερόμενη ημερομηνία συνεργείο του δήμου ήρθε σε διπλανή μου οικοδομή για να επισκευάσει μια διαρροή νερού που έτρεχε 10 μέρες περίπου. Πήρα τα σχετικά τηλέφωνα του δήμου, ουδέποτε τα σήκωσαν. Και άλλοι γείτονες το ίδιο. Δουλεύω αρκετά μέσω ίντερνετ, καταλαβαίνετε το μέγεθος του προβλήματος. Ναι, πήρα τηλ. τον πάροχό μου και θα με ειδοποιήσουν για συνεργείο του ΟΤΕ. Δεν θα έγραφα τίποτα για το συμβάν, αν δεν ήξερα ότι αφορά πολύ κόσμο εδώ στην περιοχή μας. Να προσθέσω, ότι από τα χριστούγεννα μέχρι τις 13 Γενάρη μείναμε και χωρίς ηλεκτρικό συνολικά 4 φορές, σύνολο 80 ώρες, ας πούμε δηλ. 3,5 ημέρες. Και οι διακοπές στο ηλεκτρικό είχαν αρχίσει από το καλοκαίρι, στιγμιαίες ή λίγων ωρών. Ωραία. Νερό έχουμε όμως, αααααα, να τα λέμε αυτά.

Ανατολική Αττική, 27 Ιουλίου 2019.

Συνεχίζουμε πάντα να βράζουμε όλοι στο ζουμί μας.
Οι πληγές που άνοιξε η μεγάλη πυρκαγιά ης 23ης Ιουλίου 2019 δεν θα κλείσουν ποτέ.

Μέσα σε όλο αυτό το τοξικό περιβάλλον υπάρχουν και οι Πανελλαδικές Εξετάσεις και η εισαγωγή των μαθητών στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

Το περίφημο ειδικό ποσοστό

της παρ. 4 του άρθρου 42 του ν. 4521/2018

για τους πληγέντες από φυσικές καταστροφές


Ο Υπουργός Παιδείας, Έρευνας & Θρησκευμάτων Κώστας Γαβρόγλου σε συνάντηση που είχε πέρυσι στις 30 Αυγούστου 2018 με γονείς και εκπροσώπους φορέων από τις πληγείσες περιοχές (Μαραθώνα, Ραφήνα, Μάτι) είχε συμφωνήσει στα εξής:

Α) Το δικαίωμα μετεγγραφής σε Τμήμα Α.Ε.Ι. καθ’ υπέρβαση του εκάστοτε προβλεπόμενου αριθμού μετεγγραφόμενων που χορηγήθηκε με την ΠΝΠ (Α΄138) και την κατ’ εξουσιοδότηση αυτής εκδοθείσα υπουργική απόφαση για την ενίσχυση τέκνων οικογενειών που επλήγησαν από τις πυρκαγιές της 23ης και 24ης Ιουλίου 2018, θα επεκταθεί σε όλους τους φοιτητές μόνιμους κατοίκους των πληγεισών περιοχών.

Harbour

Σε απλά ελληνικά ο όρος ανάπτυξη αναφέρεται  στην αύξηση της πραγματικής παραγωγής προϊόντων και υπηρεσιών σε μία οικονομία με την πάροδο του χρόνου. Κατά σύμβαση, ως μέτρο ή δείκτης της ανάπτυξης ορίζεται ο μακροχρόνιος μέσος ποσοστιαίος ρυθμός αύξησης του πραγματικού ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος.

Οι συντελεστές που η σύνθεση τους δίνει την αναπτυξιακή κατάταξη, σύμφωνα με το επικρατούν μοντέλο, είναι η παραγωγικότητα, η συσσώρευση κεφαλαίου, η αύξηση του πληθυσμού και η τεχνολογική πρόοδος.

Όπως παρατηρούμε, ο άνθρωπος και το περιβάλλον δεν υπάρχουν στα παραπάνω. Το ερώτημα που προκύπτει λοιπόν είναι το αν τελικά η ανάπτυξη είναι μία διαδικασία, μία αντίδραση που λαμβάνει χώρα σε εργαστήρια, απαλλαγμένα από τους εξωτερικούς παράγοντες, μεταξύ των οποίων είναι και ο άνθρωπος και το περιβάλλον. Μόνο ηλίθιοι όμως θα μπορούσαν να σκεφτούν κάτι τέτοιο.

Ο επισκέπτης του ανατολικού Πεντελικού, σήμερα 20/8/2018, ειδικά ο επισκέπτης της περιοχής από το Νταού μέχρι την θάλασσα στο Μάτι, το Κόκκινο και Μπλε λιμανάκι και μέχρι τη Ραφήνα, θα γίνει μάρτυρας του πιο αποκρουστικού θεάματος, που δεν θα μπορούσε να σκηνοθετήσει ακόμα και ο πιο διεστραμμένος σκηνοθέτης. Ένα μαύρο τοπίο που απλώνεται από μερικές εκατοντάδες μέτρα ψηλότερα από το μοναστήρι της Νταού μέχρι και τα τελευταία εκατοστά παραλίας, στις προαναφερθείσες παράλιες περιοχές. Ένα μαύρο τοπίο που μέσα του κρατάει σαν ορόσημα του τρόμου και της απελπισίας καμένα σπίτια, καμένα δέντρα, καμένα αυτοκίνητα, καμένα ζώα. Σποραδικά μπορεί κανείς να δει και μερικά σπίτια ή άλλα στοιχεία τα α οποία απέφυγαν την φωτιά ή που η φωτιά δεν τα άγγιξε από τύχη ή από τραγική σκηνοθεσία, της ίδιας της ανθρώπινης μοίρας.

Ένα νέο περιβαλλοντικό “εγκληματάκι” ετοιμάζεται αυτή τη στιγμή στη γραφική παραλία μεταξύ εκκλησίας Αγ. Κων/νου & Ελένης και παραλίας Ιππόκαμπου, στην Αρτέμιδα. Σε μια απόσταση 500-600 μέτρων έχουν σκαφτεί 20 λάκκοι, δηλ. φανταστείτε ανά 35-40 μέτρα, για να εγκατασταθούν προβολείς ύψους 10 μέτρων με φωτισμό γηπέδου. Όσοι γνωρίζετε τη μικρή και γραφική αυτή παραλία θα φρικάρετε όταν δείτε το δοκιμαστικό προβολέα που ήδη έχει μπει κοντά στο εκκλησάκι.