Μετά την αντισυγκέντρωση που οργάνωσε με επιτυχία η Αντιεθνικιστική  Αντιφασιστική Πρωτοβουλία στην Ανατολική Αττική ενάντια στο κάλεσμα κατά της εγκατάστασης 40 ασυνόδευτων προσφυγόπουλων σε δομή του Γέρακα, την Τρίτη 25/2, επαναλαμβάνει το κάλεσμα της και για την Πέμπτη 5 Μαρτίου.

Το κάλεσμα της Πρωτοβουλίας, όπως μας κοινοποιήθηκε, έχει ως εξής:

Kαλούμε σε δημόσια παρέμβαση-συγκέντρωση που θα κάνουμε στη μονοθεματική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Παλλήνης, την Πέμπτη 5 Μαρτίου, όπου θα συζητηθεί η λειτουργία δομής φιλοξενίας ανήλικων προσφύγων στον Γέρακα. Ενάντια στην εγκατάσταση προσφύγων και στη λειτουργία της δομής έχει ξεσπαθώσει όλος ο ρατσιστικός και φασιστικός συρφετός του Γέρακα και των περιχώρων (η ΕΛΑΣΥΝ του "πρώην" χρυσαυγίτη Λαγού, η ΕΣΑ, η Ραχήλ Μακρή και κάποιοι ψεκασμένοι) και στην περιοχή έχουν κυκλοφορήσει διάφορα ξενοφοβικά καλέσματα για το Δ.Σ.

Ήδη την περασμένη Τρίτη πραγματοποιήσαμε αντισυγκέντρωση στο δημοτικό συμβούλιο, για το ίδιο θέμα, ύστερα από καλέσματα ρατσιστών, όπου και καταγράψαμε την πρόθεσή μας να μην αφήσουμε σπιθαμή δημόσιου χώρου στους φασίστες και τους ρατσιστές (βλ. φωτογραφία). Εκείνη την ημέρα, όμως, το θέμα δεν συζητήθηκε στο δ.σ.

Εκτιμούμε ότι —δεδομένης και της εξελισσόμενης θηριωδίας στα νησιά και στον Εβρο— είναι σημαντική η παρουσία κάθε αντιφασίστα και αντιρατσίστριας σε αυτή την αντιπαράθεση με τον ξενοφοβικό λόγο.

Σας καλούμε να στηρίξετε την αντιφασιστική παρέμβασή μας.

Συγκεντρωνόμαστε έξω από το δημαρχείο Παλλήνης (Ιθάκης 12, Γέρακας) την Πέμπτη 5 Μαρτίου, στις 6:30 μ.μ.

 

Αντιεθνικιστική Αντιφασιστική Πρωτοβουλία στην Ανατολική Αττική

email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

DimPallini25022020