Δελτίο τύπου της Πρωτοβουλίας Κατοίκων για ένα λιμάνιου θα συμβιώνει αρμονικά με την πόλη της Ραφήνας

για το Περιφερειακό Συμβούλιο της 27ης Αυγούστου 2019

 

Απαίτηση του κόσμου της Ραφήνας, του Πικερμίου αλλά και άλλων περιοχών, είναι η ματαίωση του τερατώδους σχεδίου που θα μετατρέψει τη Ραφήνα σε μια πόλη χωρίς θάλασσα πια. Σε μία πόλη που θα βρίσκεται  δίπλα σε ένα λιμάνι που θα υποβαθμίσει δραστικά και δραματικά τη ζωή και τον τόπο.

Αυτή ήταν η κεντρική διεκδίκηση της χθεσινής «επίσκεψης» κατοίκων περιοχών της ανατολικής Αττικής στο τελευταίο περιφερειακό συμβούλιο της θητείας Δούρου. Διατρανώθηκε προς κάθε κατεύθυνση η αντίθεση των κατοίκων προς  το «Monster Plan», όπως έχει επικρατήσει να αποκαλείται το προγραμματικό αναπτυξιακό σχέδιο του λιμανιού της Ραφήνας και τα συνοδά έργα του, που θα αλλοιώσουν τη φυσιογνωμία της πόλης και θα αποκόψουν κυκλοφοριακά τις γειτονιές της.

Η έγκαιρη αποκάλυψη του προγράμματος του συμβουλίου από την Πρωτοβουλία Κατοίκων  και η κινητοποίηση των κατοίκων σε Ραφήνα και Πικέρμι, πέτυχαν την απόσυρση των θεμάτων από τον πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου Θ. Σχινά.

Όμως η απόσυρση των θεμάτων προχθες ήταν μόνο η αρχή. Η μεγάλη μάχη ξεκινάει τώρα που θα αναγκαστούν να διαβουλευτούν με τους κατοίκους αυτό το εγκληματικό σχέδιο.  Είναι βέβαιο πως σύντομα θα κληθούμε να δηλώσουμε ξανά το παρόν για την υπεράσπιση της ζωής μας και του τόπου μας.

ΥΓ Αλγεινότατη εντύπωση προκάλεσε η αυθάδεια και η αντιδημοκρατική νοοτροπία της Διευθ/σας Σύμβούλου του Οργανισμού Λιμένος Ραφήνας  και Περιφερειακής Συμβούλου(!) Κατ. Αδαμοπούλου. Αφού ειρωνεύτηκε τους κατοίκους της Ραφήνας και έλαβε τα επίχειρα της απρεπούς συμπεριφοράς της, προσπάθησε να δικαιολογηθεί ανεπιτυχώς,  αποκαλύπτοντας όμως ότι ο δήμαρχος Ρ-Π είχε πλήρη γνώση για τα σχέδια και τις προτάσεις του ΟΛΡ για το λιμάνι.

Ραφήνα 28/8/2019